Om tot diepere en grotere inzichten te kunnen komen, heeft de Mens volledige herziening nodig in haar perceptie van werkelijkheid.

Lezing: JOUW waarheid, MIJN waarheid en DE Waarheid.. - Wat is Waarheid?- in Zwaanshoek (volgeboekt)

Ga terug naar de Agenda
27-May-2018

Agenda

Datum: zondag 27 mei 2018, georganiseerd door Want to Know volgeboekt
Locatie:
Kunstwerkplaats Quinta Essentia, Spieringweg 913, 2136 LK Zwaanshoek (NH)
Parkeren
kan tegenover het gebouw aan de andere kant van de weg.
De vergoeding:
20 euro per persoon
Tijden:
inloop 13.30, start 14.00 en einde 17.00
Aanmelden: via het aanmeldformulier via de site van wanttoknow (link)


JOUW waarheid, MIJN waarheid en DE Waarheid..
- Wat is Waarheid? - Bestaat er een absolute Waarheid? -

Tekst: Want to Know. - Martijn van Staveren is -sinds zijn lezingen over buitenaardse ontmoetingen- een fenomeen. Maar aan dit woord heeft hij een grondige hekel, want hij is en blijft een Mens, net als wij allemaal. Toen wij hem vroegen deze lezing over het fenomeen ‘Waarheid’ te verzorgen, aarzelde hij geen moment: hij ziet ernaar uit! En natuurlijk is het inhoudelijk, in deze tijd, méér dan noodzaak, dat we proberen te streven naar ultieme waarheid. Maar, en dat is de andere kant van de medaille, er zijn krachten op de Aarde, die een schijnwaarheid creëren en ons in die ‘Maya’ een rad voor ogen draaien.

Maar ook in deze intense tijden, worden ook onze onderlinge relaties gekenmerkt, door steeds verder ‘afpellen’ naar Waarheid. Elk woord lijkt gewogen te moeten worden, het liefst op een goudschaaltje. En omdat we een subjectieve, individuele waarheid vertegenwoordigen, wij állemaal, is het een indringende opgave voor ieder mens om ‘waarheid’ te voelen en na te streven. Laat staan die onder woorden te brengen..!

De huidige situatie op Aarde is niet anders dan een perceptuele werkelijkheid, zeg maar een soort illusie, waarbij de scheppingskracht van de mens wordt misbruikt om een ‘illusionaire waarheid’ te creëren. En door deze situatie heeft Martijn van Staveren zich heen leren "bewegen".

Martijn heeft zich, vanaf dat hij een klein jongetje was, persoonlijk door vele lagen van illusie moeten bewegen, om in zijn ‘kern’ of ‘kernkracht’ terecht te komen. Een diep persoonlijke weg van leren, en vooral ‘vallen-en-opstaan’.. En vooral dát is wat hij probeert zijn medemens duidelijk te maken. Prik die illusie door! En voel je essentie, leef naar je Kern, door hem te voelen en te be-leven.

Voor velen gaat hij in zijn queste naar de Kern, té ver, omdat hij vele heilige huisjes afbreekt. Mensen het fundament onder de voeten doet schudden met stevige uitspraken. Tijd dus dat Martijn vertelt over de kern-waarheid achter deze wereld, zoals hij die ziet. Daarbij zijn lezing baserend op de prachtige quote, dat er sprake is van:

JOUW waarheid, MIJN waarheid en DE Waarheid..Deze lezing wordt georganiseerd door Want to Know